Pinlig for Actis og Arbeiderpartiet

8. august 2017 publiserte Actis en sak der de oppsummerte de forskjellige partienes innstilling til heroinassistert behandling. Legg merke til hvordan de i grafikken har plassert Arbeiderpartiet.

actis-hab-partier

Fra publisering 8. august og frem til 16. august reagerte ingen på dette, ei heller Arbeiderpartiet som ble feilaktig fremstilt i Actis sin sak. Actis har tette bånd til Arbeiderpartiet, blant annet til størrelser som Hadia Tajik og Jonas Gahr Støre, og det er naivt å tro at ingen i Arbeiderpartiet leste Actis sin sak hele den drøye uka Actis-saken fikk stå uten reaksjoner.

Da Actis delte saken på sin Facebook-gruppe kom det reaksjoner fra ulønnede reformvennlige aktivister. Det ble stilt spørsmål og Arbeiderpartiet ble tagget og gjort oppmerksom på hva som uten innvendinger fikk utspille seg i Actis-regi. Dette førte til kommunikasjon mellom Arbeiderpartiet og Actis, og resulterte i at Actis rettet opp grafikken sin:
actis-hab-new
actis-hab-ap-03

Pinlig av Actis at de prøver seg, og pinlig når de blir tatt på senga og må krype til korset.

Arbeiderpartiets rolle

Det virker åpenbart at Actis har valgt Arbeiderparti-representant med omhu i forbindelse med ringerunden sin. Det har blitt spurt direkte om hvem av Arbeiderpartiets representanter som ble oppringt, men både Arbeiderpartiet og Actis har valgt å unnlate å svare.

actis-hab-ap-01

Det er imidlertid på det rene at en Arbeiderparti-representant har gitt Actis mer enn nok feilinformasjon til at Actis kunne feilrepresentere Arbeiderpartiets posisjon i det politiske landskapet rundt spørsmålet om heroinassistert behandling.

actis-hab-ap-02

Det er med andre ord en fraksjon i Arbeiderpartiet som motarbeider Arbeiderpartiets vedtatte stortingsprogram. Det synes som en overhengende fare at samme fraksjon i Arbeiderpartiet også kan sabotere for en reell avkriminalisering. Samme fraksjon saboterte tidligere i år Arbeiderpartiets landsmøte fra å inkludere Tone Tellevik Dahls endringsforslag til programutkastets innstilling om falsk avkriminalisering.

Jeg har ikke annet valg enn å uttrykke stor mistenksomhet mot Arbeiderpartiets opptreden i den narkotikapolitiske sfære. Det er ingen ting som tyder på at Arbeiderpartiet vil gjøre sine narkotikapolitiske standpunkter tydelige før valget, og dessverre er det få sterke stemmer som stiller de nødvendige spørsmålene som skal til for at velgerne kan gjøre opplyste valg.

–>> Bli med i disusjonen om det uheldige båndet mellom Actis og Arbeiderpartiet.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s