Avstemning om HAB i LAR-Nett

Et drøyt år på overtid skal det endelig avholdes avstemning i LAR-Nett om medlemmenes holdning til HAB (Heroin-assistert behandling), nærmere bestemt om LAR-Nett skal være en organisasjon som blokkerer for forsøksordning med HAB eller ikke.

riolnn

Argumentene for HAB er mange; det redder liv, det reduserer kriminalitet, og det hever livskvaliteten betraktelig. Det avgjørende argumentet for HAB som fjerner all tvil er at HAB går samfunnsøkonomisk i pluss. Altså har samfunnet ingenting å tape på en forsøksordning, det vil bli mer og ikke mindre midler til andre tiltak – f.eks. til evaluering og omlegging av LAR-systemet med flere tilgjengelige medikamenter.

Du som er stemmeberettiget mottaker av LARposten vil jeg på det sterkeste anbefale å stemme JA til HAB. Målgruppen er rusavhengige som ikke har klart å nyttiggjøre seg LAR, la dem få en sjanse til å kunne få et bedre liv ved å nyttiggjøre seg HAB.
Hvis du skulle være i tvil om du kan gå god for HAB eller ikke, så vil jeg likevel oppfordre deg til ikke å stemme Nei. Stem heller «Vet ikke», eventuelt unnlat å stemme. Selv om ikke HAB direkte angår LAR-Netts medlemmer, så er det et solidaritets-perspektiv i spørsmålet som Trond-Arne Ausdal i LAR-Nett har gjort utmerket rede for på LAR-Netts Facebook-gruppe.

Kjære medlem av LAR-Nett; selv om ikke HAB-spørsmålet berører akkurat deg, så håper jeg du viser empati med de som kan nyttiggjøre seg heroin-assistert behandling og stemmer JA til HAB.

(Artikkelen ble trykket i LARposten desember 2016)

–>> Les også Trond-Arne Ausdals Solidaritet med syke mennesker i nød.

Reklamer

En kommentar om “Avstemning om HAB i LAR-Nett

  1. Sorry 😔 Men etter så mange år i kamp for rettferdighet både med legen min, «systemet» 18 år i LAR på faens gift – så har jeg blitt noe jeg ALDRI SKULLE TRODD ; nemlig en bitter og hatefull drittbitch 😭 Så faen om jeg stemmer ja til noe jeg og alle andre «LAR-fanger» IKKE SKAL FÅ…..

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s