Actis skyver mindreårige fra Juvente foran seg

I flere år nå har legaliseringsbevegelsen eid Facebook-siden til Actis. Det vil si at legaliseringsbevegelsen har vært totalt dominerende i kommentarfeltet på Actis sin side, og Actis selv har med unntak av en håndfull spake enkeltkommentarer vært totalt fraværende. Actis har 20 ansatte i hovedorganisasjonen og et par i lokallag, og de har en haug med styremedlemmer. Ingen av disse tør å møte legaliseringsbevegelsen til direkte diskusjon, og sånn har det som nevnt vært i flere år nå.

Men nå har det plutselig kommet litt motstand. Det har plutselig kommet en håndfull Juvente-folk inn på Actis sin side som diskuterer i vei med stor selvtillit. Disse nye debattantene er ganske unge, flere av dem er under 16 år. To av guttene er f.eks. bare 14 år, og både Actis og sentrale Juvente-skikkelser har likt kommentarene deres – altså heiet dem frem samtidig som de selv ikke tør å delta.

14aring

Det er jo litt spesielt at de voksne i Actis ikke tør å ta debatten og klager i media over hets og personfokus, men likevel nøler de ikke med å sende en håndfull mindreårige rett ut i frontlinjen – mot det de stempler som fæle legaliseringstilhengere som kan finne på å bruke stygge fraser som «jævla heks« og å påpeke at de ansvarlige for dagens politikk er indirekte mordere.

Mina Gerhardsens offer-video fra høsten 2016:


#myteknuserne

Mina Gerhardsen har hatt et tøft år som ble innledet med at hun vant prisen for Årets verste stemme i Natt og dag, og som ble kronet med hennes tap av ansikt i Folkeopplysningen på NRK. Actis har fått færre og færre støttespillere i debattene i media og på sosiale medier, og jeg vet at Mina Gerhardsen har vært rundt og bedt om mer synlig hjelp fra sitt nærmeste nettverk.

Juvente har i 2016 fått 298.878 kroner i offentlig tilleggsstøtte for å «utdanne» såkalte #myteknusere, og det er disse #myteknuserne vi nå ser prøve seg som debattanter på Actis sin side.

tilskudd-myteknuserne

Jeg satt fokus på alders-aspektet og ba om svar fra de myndige og ansvarlige i Juvente, og fikk da vite at foreldrene til de mindeårige har akseptert at barna deres deltar i debatter på sosiale medier mot legaliseringstilhengere – ved å ha mottatt utsendt informasjon fra Juvente:

juvente-foreldre

Forsøket til Juvente på å tone ned Actis sin rolle i #myteknuser-posjektet er imidlertid nyttesløst:

prosjektbeskrivelse-myteknu

Jeg har ikke noe imot at de mindreårige deltar i debatt, og legaliseringsbevegelsen består stort sett av hyggelige folk som oppfører seg pent. Det jeg reagerer på er dobbeltmoralen til Actis og Juvente i denne saken. På den ene siden spiller de offer og overdriver voldsomt hvor stygge og slemme legaliseringstilhengere er i legaliseringsdebatten. På den andre siden sender de uten betenkeligheter mindreårige inn i den samme debatten.


Juvente sitt syn på Casper DiNapoli

I 2014 ble jeg oppmerksom på at en av mine legaliseringsvenner hadde fått slippe inn i Juvente sin Facebook-gruppe for å diskutere legalisering. Jeg søkte meg inn i gruppen deres, men ble avvist. Da jeg spurte hvorfor ikke jeg også fikk komme inn i gruppen for å teste argumentene deres, fikk jeg denne forklaringen:

juvente-gruppen

Petter Holstad er fortsatt med i Juvente-ledelsen, og svaret hans fra 2014 viser at Juvente har hatt både meg og legaliseringsdebatten på Actis sin Facebook-side under oppsyn. Actis og Juvente må nesten bestemme seg; enten er ikke jeg og legaliseringstilhengerne på sosiale medier så ille som de skal ha det til, eller så må Actis og Juvente stille seg selv seriøst til ansvar for at de sender ungdommer helt ned til 14 år inn i en debatt som de voksne selv mener er kjempestygg.

–>> Bli med i debatten om Actis og Juvente.

Reklamer

En kommentar om “Actis skyver mindreårige fra Juvente foran seg

  1. Skulle vilja se den där faktan på att cannabisbrukare dricker mer alkohol! Kan nästan svära på att någon sådan fakta inte existerar, varför ens dricka alkohol när man röker? dummaste jag har hört – alkohol dödar så jag väljer bort alkoholen varje dag.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s